טיפולים לילדים ומתבגרים
טיפול רגשי לילדים ומתבגרים
טיפול רגשי לילדים ומתבגרים בהכח לשנות
אנו בהכח לשנות מאמינים בטיפול רגשי לילדים ומתבגרים ובחשיבתה של העבודה המערכתית ובשיתוף הפעולה בין כל הגורמים המשמעותיים בחייו של הילד והמתבגר. הצוות המקצועי שלנו מורכב מאנשי טיפול, מאמנים ויועצים בעלי ניסיון רב בעבודה עם ילדים ומתבגרים.
יש לנו ניסיון רב בעבודה בתוך מערכת החינוך, וכחלק מהעבודה הטיפולית אנו מקיימים מפגשים עם הגורמים הרלוונטיים וזאת בשיתוף פעולה ובתיאום מלא עם המטופל ומשפחתו.
צוות המכון בונה את המענה המתאים ביותר למטופל ובמידת הצורך משלב מענה משפחתי, או קבוצתי וזאת בהתאם לצורך.
מכון הכח לשנות הנו ספק מורשה של משרד החינוך ושומר על סטנדרטים גבוהים ביותר. אנו רואים במכון כבית חם עבור המטופלים שלנו ומשפחותיהם ונמצאים עבורם בשעה הטיפולית ומעבר לה.
טיפול רגשי לילדים
ילדים לרוב מתקשים לבטא את עולמם הרגשי באופן מילולי ונהיר, ולכן זקוקים למרחב בו יוכלו לבטא את עולם הדמיון שלהם, את מחשבותיהם ואת רגשותיהם הכמוסים ביותר.
טיפול במשחק מספק מענה לצורך זה, ומסייע לילד לחשוף את עולמו הפנימי. דרך משחק ילדים יכולים לבטא תחושות של חוסר ערך עצמי, רגשות כעס ואת הקושי ליצור קשר ולהתחבר עם חברים.
הטיפול הרגשי מסייע בפורקן רגשי, בעיבוד רגשות מורכבים וסותרים וכן במציאת דרכים מיטיבות להתמודדות עם קשיים במציאות.
ההורים הנם המשאב החשוב ביותר בחיי הילד. הם הדמות המשפיעה והמעצבת ביותר במהלך חייו, ולכן מאוד חשוב ללוות טיפול בילדים בהדרכת הורים אשר מסייעת להורים לגבש את היכולת להיות מותאמים לצורך הרגשי של ילדם. הורים רבים מביעים את החשיבות בהצבת גבולות, ובהחלט הצבת גבולות חשובה ביותר. אי הצבת גבולות עלולה לייצר תחושת חרדה אצל ילדים, עם זאת, חשוב מאוד לשקול את הגבולות ולהבין מה חשוב באמת להורה ולמה הילד באמת מסוגל. הבנה והפרדה בין צרכי הילד לצרכי ההורה, הם חלק מהמטרות החשובות, שבהדרכת ההורים.
טיפול רגשי לילדים מתי רצוי לפנות לטיפול
טיפול רגשי בילדים נועד לילדים המתמודדים עם קשיים רגשיים, כגון:
- חרדת פרידה
- חרדה חברתית
- קושי בוויסות הרגשי
- הפרעת קשב וריכוז
- דימוי עצמי נמוך
- אכילה רגשית
- פחדי ילדים
- הפרעות התנהגות- התקפי זעם, אלימות, ODD
- קשיי הסתגלות
- קשיים במסגרת הלימודית
- קשיים חברתיים
טיפול רגשי למתבגרים - או טיפול פסיכולוגי
כאשר מתבגר מגיע לטיפול (טיפול רגשי או טיפול פסיכולוגי), אם מיוזמתו, אם שלא מיוזמתו ולעתים אף בניגוד לרצונו, חשוב שהטיפול הרגשי יתבצע ע"י איש מקצוע המתמחה בעבודה עם מתבגרים.
השלב הראשון של הטיפול הנו יצירת קשר ראשוני ויצירת מוטיבציה לטיפול בקרב המתבגר/ת לטיפול. פעמים רבות שלב זה מצריך זמן ואורך רוח.
לאחר שישנה מוטיבציה להליך הטיפולי מצד המטופל, ובעזרת הקשר הטיפולי, נבנה הדימוי העצמי ותחושת המסוגלות שלו. המטופל לומד להכיר בחזקות שלו ובמגבלות שלו, לומד להכיר את עצמו ולגבש את זהותו.
טיפול רגשי למתבגרים מתי רצוי לפנות לטיפול
מצוקה רגשית– נטייה להסתגר, מצב רוח ירוד הנמשך מספר שבועות ברצף, שינוי מצב רוח קיצוניים, התפרצויות בכי תכופות
קשיים חברתיים– התבודדות, הימנעות מסיטואציות חברתיות, קושי בשימור וביצירת קשיים חברתיים, מתבגר שעבר חרם חברתי, 'שיימינג' (השפלה), פגיעה פיזית או מילולית קשה.
קשיים התנהגותיים– אלימות, נשירה ממסגרת בית הספר, קושי בקבלת גבולות, התמכרות למסכים, התנהגות מסכנת, התנהגות עבריינית ומרדנית. דימוי עצמי ירוד– חוסר ביטחון, תחושת מסוגלות נמוכה, דימוי עצמי נמוך הקשור לקשב וריכוז, קשיים סביב סוגיות של מיניות, חוסר עצמאות, קושי בגיבוש הזהות העצמית.
טיפול רגשי לילדים ומתבגרים בהכח לשנות
תקופות הילדות וההתבגרות הנם תקופות קריטיות בהתפתחותו הגופנית והנפשית של האדם. בשלב זה של החיים מבנה הגוף והאישיות מתעצבים, החוויות, התחושות, היחסים והקשרים החברתיים הנרקמים ילוו אותו במסלול חייו. תקופת הילדות ותקופת המעבר מילדות לבגרות מלוות בקשיים, אתגרים ושינויים רבים, היוצרים תחושות של בלבול, פחד, ייאוש ובדידות ומאופיינת במצבי רוח משתנים וקיצוניים.
לעתים קרובות מתקשה הילד/מתבגר או בני משפחתו לזהות מתי הקשיים הן חלק נורמלי מהשינויים, ומתי יש צורך בקבלת עזרה מקצועית הקשורה לטיפול רגשי לילדים ומתבגרים.