ייעוץ והדרכה

ייעוץ תזונה 1

ייעוץ תזונה

ייעוץ תזונה למבוגרים בהכח לשנות

איכות החיים ובריאותו של האדם, כרוכים במזון אותו הוא צורך. ישנו קשר ישיר בין הבריאות הנפשית והגופנית, ולכן יש חשיבות גדולה בראייה הכוללת את ההיבטים הרגשיים וההתנהגותיים בכל הקשור להרגלי התזונה שלנו. 

אנו בהכח לשנות מבינים, שבכדי ליצור שינוי משמעותי ולאורך זמן יש צורך בעבודה מערכתית ושיתוף פעולה בין אנשי המקצוע השונים. הצוות המקצועי שלנו בונים למטופל את המערך הטיפולי המיטבי בכדי ליצור את השינוי המיוחל עבורו. במידה ואחד ממוקדי הטיפול נוגעים בהיבטים של התזונה (הפרעות אכילה, השמנת יתר, אכילה רגשית). אנו מציעים טיפול מערכתי הכולל גם מענה תזונתי הניתן ע"י תזונאי קליני.

המענים שלנו בהכח לשנות

תהליך ממוקד שינוי: מיועד לאנשים עם עודף משקל, אשר מעוניינים לרדת במשקל בצורה מבוקרת, שינוי הרגלי אכילה, הפרעות אכילה שונות (בולמוסים, אכילה רגשית, אכילה מודעת). הטיפול הינו קליני ומבוסס על שיחות ממוקדות בנושא המשקל.

הטיפול לא נעשה באמצעות תפריט מדויק אלא על ידי שינוי התנהגותי, שיחות והכוונה ממוקדת, טיפול בסימפטומים ובשליטה של אכילה רגשית .
אנו מעודדים תהליך ארוך טווח בכדי לייצר שינוי לאורך זמן ולכן מחיר החבילה משתנה בהתאם למספר המפגשים.

תזונה וספורט: טיפול משולב תזונה + אימון גופני: מיועד לאנשים הרוצים לסגל אורח חיים בריא המשלב שינוי תזונתי  וספורט.  נעשה בבית המטופל, תוך כדי האימון גופני כוח / אירובי, מתבצע טיפול תזונתי, הכולל: שיחות ממוקדות על  שינוי הרגלי התזונה, וטיפול בסימפטומים של אכילה רגשית.

תזונת ספורט לספורטאים: 3 מפגשים ממוקדים אשר יעסקו בהרגלי תזונה ובבניית  תפריט מדויק בהתאם למטופל ולספורט שהוא מבצע.

ייעוץ תזונה לילדים ומתבגרים

גיל החביון (7-12) וגיל ההתבגרות, הנם תקופות משמעותיות בהתפתחותו הגופנית, הנפשית והחברתית של האדם. בתקופת הינקות והילדות המוקדמת ההשפעה העיקרית על התפתחות הילד הנה הדינמיקה בתוך המערכת המשפחתית. עם המעבר לגיל החביון קבוצת השווים, מהווה גורם לא פחות משפיע על התפתחותו של הילד.  

בתקופה זו שהילד מגבש את תחושת העצמאות, מבלה יותר ויותר זמן מחוץ לקן המשפחתי, ומגבש את תחושת הזהות שלו, מהווה קבוצת השווים עבורו מעין תמונת מראה. תמונת מראה זו עשויה לחזק או לפגוע בתחושת השייכות שלו, והיא הקובעת מה התפקיד שהילד תופס בתוך הקבוצה (הליצן, המנהיג, השובב, המקובל, הספורטאי).

בזמן שהנושא של דימוי עצמי ומקובלות חברתית תופס מקום משמעותי מכריע  בתוך שגרת החיים, חווה המתבגר המתמודד עם עודף משקל  קושי ביצירת תחושת בטחון עצמי גבוה. קושי זה נובע בשל הדימוי גוף השלילי, קשיים פיזיים ובריאותיים, כגון: יכולות פיזיות ירודות ביחס לשאר חברי הקבוצה, מערכת חיסון מוחלשת, סוכר גבוה ועוד . תחושת חוסר הביטחון מלווה בקשיים רגשיים, התנהגותיים וחברתיים, לכן הצורך בהתערבות מקצועית במצבים של אכילה רגשית והשמנת יתר חשובה ביותר.

מתי לפנות לייעוץ תזונה

הסיבות לפנות לייעוץ תזונה הן מגוונות, שתי סיבות עיקריות לפנות לייעוץ תזונה במכון לפסיכותרפיה :

התערבות משפחתית– כאשר יש בתוך המשפחה נטייה להשמנה. כאשר הרגלי התזונה בבית לא נכונים. כאשר נושא האוכל והארוחות בבית, הוא נושא "רגיש וטעון";  מאבקי כוח  סביב ארוחות משפחתיות, ילד שמסרב להצטרף לארוחות משפחתיות, ארוחות לא סדירות וסביב הטלוויזיה.

אכילה רגשית- אכילה רגשית מוגדרת כאכילה בתוצאה מרגשות שלילים וחיובים אשר גורמים לאכילה שלא מתוך רעב פיזיולוגי. מתבגרים רבים כאשר הם נמצאים במצב רוח ירוד יפנו לאכילה בדרך כלל של מזון טעים עתיר קלוריות, וזאת על מנת להעלות את מצב הרוח ולצאת מהמצב שהם נמצאים באותו רגע.

האתגר הוא ללמד את המתבגר להתנהל עם האכילה הרגשית ולא לנסות לדכא את הרגש שמניע אותה. במהלך התהליך רוכשים המתבגר ומשפחתו הבנה וטכניקות, שיעזרו להם להתמודד עם הדחף הרגעי הזה לאכילה לא מודעת, וזאת על מנת שהמתבגר לא יעלה במשקל ויוכל לשמור על אורח חיים בריא יותר.

למה לפנות לייעוץ תזונה בהכח לשנות

בהכח לשנות, אנו מציעים מענה מקיף לאותם מתבגרים המתמודדים עם משקל יתר ואכילה רגשית. המענה עשוי לכלול טיפול רגשי המשלב בתוכו עבודה של תזונאי קליני, או ייעוץ תזונתי, ללא טיפול רגשי. בנוסף, יש את האפשרות לשלב ספורט ופעילות גופנית כחלק מהמענה המקיף.

התזונאים שלנו בהכח לשנות הנם גם מאמני כושר מוסמכים, בעלי ניסיון רב בעבודה עם ילדים ומתבגרים. התזונאים משלבים כוחות ומקבלים הדרכות קבועות מצוות המטפלים במכון.

סוגי המענה שאנו מציעים

  • טיפול משפחתי ממוקד תזונה: 6 מפגשים שמטרתם ליצור שינוי בהתייחסות לנושא ולהרגלי האכילה בבית.

    ילדים עד גיל 13 – מעורבות הורית. מפגש ראשון "של אבחון והערכה מול ההורים בלבד. חמישה מפגשים נוספים מול הילד עם או בלי נוכחות ההורים.
    ילדים מתחת לגיל 10 – 6 מפגשים מול ההורים בלבד. הדרכת הורים בכדי לשנות את הרגלי הבית ומעבר להתעסקות חיובית בנושא התזונה.

  • תהליך ממוקד שינוי: מיועד למתבגרים מעל גיל 13 –טיפול קליני- התנהגותי מבוסס שיחות, שמטרתו שינוי דפוסים ובניית הרגלי אכילה נכונים. 

  • ייעוץ תזונה משולב בספורט:  גיל 9 ומעלה. המפגשים נעשים בסביבה הטבעית של הילד/מתבגרים ומשלבים ייעוץ תזונה ופעילות ספורטיבית.